tisdag 29 januari 2013

Uppstart den 23 januari!


Så var det dags för elevens val/Design på Solenskolan 2013! En grupp på 23 elever i huvudsak från klass fem men även några från klass fyra mötte upp för introduktion. Vi presenterade oss - Lotta, Christina, Anders och Elisabeth heter vi som ska arbeta med gruppen under våren.
Som vanligt började vi med att tala om design och vad det är, visa bilder på tidigare arbeten och gå igenom själva designprocessen. Och så var det också dags att berätta vad årets uppdrag blir...
Vi ska inreda ett rum/en plats för elever att sitta och arbeta i och även att spela spel etc. i. Just nu är det ingen trevlig plats, men vi ska göra den till ett trivsamt ställe! Här behövs först och främst utrymning av allt som inte hör hemma här, att fixa till väggen som har minst 50 hål, och att möblera. Möblerna är inköpta på Erikshjälpen, vi gillar återbruk och kommer att ge dessa möbler ett helt nytt liv! Tanken är att eleverna ska arbeta i grupper, vi berättar mer om det senare.
Eleverna gick och tittade på utrymmet vi ska förändra, och sedan på de möbler som finns att arbeta med. Sedan var det dags för en första skiss. Hur tycker just du att rummet ska inredas? Färg? Tema? Många bra tankar och idéer bollades och engagemanget var stort. Utifrån de skisser som gjordes pratade grupperna ihop sig och enades om några bra idéer som man kan tänka sig att arbeta vidare med.
Till sist skrev eleverna i loggboken som ska följa med under arbetets gång. Här skriver man hur det har gått att samarbeta, hur det kändes efter passets slut och hur ens arbetsinsats har varit. Här några exempel ur loggböckerna:
"Det är kul att designa. Jag har alltid gillat det. När jag blir stor så vill jag bli designer. Det är kul att samarbeta med varandra och att se andras förslag."
"Vi samarbetade bra"

Foton från första tillfället:

Så här ser utrymmet ut "före"

Någon eller några av dessa datorer blir kvar

Två kopiatorer står här - de ska bort!

Så här ser det ut inifrån och ut, det finns alltså ingen dörr!

Skisser, skisser...Många idéer diskuterades!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar